Ett uterum för ett bekvämare liv hemma

Uterum ger huset ny rymd och utrymme för mer liv

Med ett uterum kan du göra huset större, ljusare och få mer utrymme till en förhållandevis liten kostnad. Utnyttja möjligheten att kunna göra utesäsongen lite längre, och med vinterisolering få ett helt nytt rum till ditt hus. Vi hjälper dig att bygga ett helt nytt skräddarsytt uterum, men vi kan också montera en färdig lösning.

Bygg uterum och får ett extra rum till din bostad

Att bygga ut sitt hus med hjälp av ett uterum blir allt vanligare. Det är en enkel och prisvärd investering för att få mer yta i huset och samtidigt kunna ta del av årstiderna och säsongernas skiftningar bättre. Idag kan du välja om du vill ha en färdig lösning som monteras, eller om du vill skräddarsy ditt uterum helt efter ditt hus förutsättningar. Oavsett vad du väljer är ett gott råd att lägga lite tid på att både tänka igenom vilka behov du och din familj har och planera långsiktigt. 
 
Tänk på hur stort uterum du behöver och var uppmärksam på att ett av de vanligaste misstagen är att göra rummet för litet. Fundera också på rummets väderstreck, och hur det påverkar ljus och temperatur. Lägg exemeplvis inte ett uterum i söder om du inte gör möjlighet för att kunna öppna upp i uterummet och kunna vädra. Ett annat viktigt beslut är om rummet ska vinterbonas och isoleras eller inte. Ett vinterbonat uterum ger dig ett rum som kan användas hela året, men är en dyrare investering initialt. Kontakta oss, så hjälper vi dig att hitta din lösning.

Montering av uterum eller bygga själv – vi hjälper dig

Niklas Erik Bygg AB kan hjälpa dig både med en färdig lösning på uterum som endast ska monteras eller om du vill bygga ett uterum helt anpassat specifikt efter dina behov och ditt hus. Idag arbetar vi med uppdrag i Gävle och norra Uppland. Av oss får du noggranna och skickliga snickare och hantverkare som ser till att du får en säker och trygg byggprocess. Vill du installera kamin eller vill bygga en altan och sittplats utanför uterummet löser vi även detta. I vårt nätverk ingår en rad olika specialister; det gör att du har resurser tillgängliga från början tills att uterummet står klart och kan invigas. 

Se till att anpassa ditt uterum till husets fasad

Ett uterum, oavsett om du väljer en färdig lösning eller skräddarsyr efter ditt hus, kommer att påverka fasadens utseende. Se till att välja en lösning som inte bryter av för mycket mot arkitekturen i ditt hus utan tänk på att uterummet blir snyggast om det naturligt smälter in i byggnaden. Eftersom uterummet innebär påverkan på hela huset kan det krävas bygglov, så kom ihåg att kontakta din kommun för att lämna in en eventuell bygglovsansökan. Grundläggande information hittar du hos Boverket. Detsamma kan gälla om du vill glasa in en redan befintlig uteplats, så kontrollera vad som gäller innan du sätter igång din byggprocess. Har du frågor eller vill ha goda råd kan du alltid vända dig till oss.