Tak- och fasadrenovering ger hus omsorg

Niklas Erik Bugg AB ger tak och fasad rätt vård

Att hålla regn, snö och vatten borta från att ta sig in husets väggar eller via taket är en av de viktigaste omsorgerna du kan ge ditt hus. Det skyddar mot röt- och mögelangrepp eller att hussvamp utvecklas. När du behöver hjälp med att byta tak eller renovera husets fasad – se till att välja hantverkare som levererar ett resultat som håller över tid.

Byt tak genom att välja rätt material

Ett tätt och väl fungerande tak ger ett hus som håller uppvärmningen innanför husets väggar samtidigt som du får skydd mot väder och vind. Oavsett om du vill byta ett gammalt plåttak eller det är dag att byta takpannor, kan du välja Företagsnamn som din partner. Vi hjälper både företag och privatpersoner med att renovera tak eller lägga tak på nybyggda fastigheter. Idag arbetar vi med uppdrag i Gävle och norra Uppland. Se till att välja hantverkare som har bred erfarenhet inom takläggning och både kan hantera isoleringsarbeten och skickliga plåtslagare för själva takläggningsarbetet. Det gör att du får en takläggning som är noggrann och omsorgsfull från början till slut. Kontakta oss för en offert!


Renovera husets fasad tillsammans med oss

En välskött fasad är en försäkring mot fuktangrepp och röta som kan äta sig in i husets stommar och konstruktion. Oavsett om du har stenfasad, tegelfasad eller träfasad så är det bra att göra en regelbunden översyn. Vi hjälper dig gärna med stora och små reparationer, precis som en komplett renovering av fasaden. Sedan årtal har vi arbetat både med att hjälpa företag och privatpersoner med fasaduppdrag. I vårt nätverk finns skickliga målare, murare, snickare och stor kompetens och erfarenhet av olika fasadarbeten. Det gör att du kan känna dig trygg med det arbetet som vi levererar. Vi kan också hjälpa dig att göra fasadändringar och till exempel byta fasadbeklädnad från ett material till ett annat. Då kan bygglov behövas – läs gärna mer hos Boverket och kontakta din kommun om du behöver göra bygglovsanmälan.

Goda råd när du renoverar tak eller fasad

  • Tänk långsiktigt och gör renoveringen grundligt. Att välja genvägar betalar sig sällan när det handlar om skötsel av hus och hem, men är speciellt illa när det handlar om tak och fasad.
  • Välj material som passar till husets konstruktion och den byggteknik som huset utgår från. Vi hjälper dig med goda råd och förslag.
  • Det är inte säkert att du behöver byta ett äldre tak bara för att det ser gammalt ut. Ibland kan mossa och annan algpåväxt ge ett tråkigt utseende och göra att fuktproblem uppstår. Med tvätt och rengöring kan tak och fasad blir som nya. 
  • Se över tak och fasad regelbundet, minst vartannat år om du bor i ett äldre hus. Laga sprickor, sättningar och bytt ut takpannor eller fasadbrädor som har blivit förstörda innan fukt tar sig in till husets grundkonstruktion.